You Dreams ♥

Sziasztok!:) Erre az oldalra mindenféléket kiteszek, és ha tetszik, írd meg véleményedet:) Ha valami pedig nem tetszik, akkor azt is írd le, és változtatok rajta ;') Köszii:DDDD

Ananásztorta:

Hozzávalók

  • Az első laphoz

    6 tojásfehérje
    6 kanál cukor
    12 kanál darált dió
    2 kanál liszt

  • A második laphoz

    6 tojásfehérje
    6 kanál cukor
    8 kanál búzadara

  • Krémhez

    12 tojássárgája
    12 kanál cukor
    25 dkg sütőmargarin

  • Valamint

    1 l tejszín
    meggykompót
    ananászkompót


Elkészítés

A lapokat összeállítjuk és megsütjük. A krémhez a 12 tojássárgát 12 kanál cukorral gőzön megfőzzük, ha kihűlt, hozzáadunk 25 dkg margarint, a tejszínt felverjük. A következőképpen állítjuk össze: Első lap: magozott meggy, krém, tejszínhab. Második lap: ananász, krém, tejszínhab. Jól lehűtjük.

fincsiananasz.jpg

Kakaós muffin:

Hozzávalók

  • Tésztához

    22 dkg liszt
    4 dkg kakaó
    1 csomag sütőpor
    1 mokkáskanál szódabikarbóna
    1 csomag vaníliás cukor
    2,5 dl tej
    12 dkg Rama
    15 dkg cukor
    1 tojás


Elkészítés

A nyersanyagokat pontosan kimérjük. A cukor felét, a sütőport, szódabikarbónát, a vaníliás cukrot, és a kakaóport a liszttel, simára elkeverjük. A Ramát szintén simára keverjük, hozzátesszük a cukor és a vaníliás cukor másik felét. Hozzáadjuk a tojást, majd a tejet, és elkeverjük. A masszát hozzáöntjük a kakaós liszthez, és összekeverjük. A muffin formákat 3/4 részig töltjük, és 180-200 C fokon megsütjük.

jadejo.jpg



Körözöttes fánkocskák:

Hozzávalók

  • A tésztához

    1 dl víz
    10 dkg Rama
    1 csipet só
    1 csipet kristálycukor
    10 dkg liszt
    4 db tojás

  • A töltelékhez

    30 dkg körözött
    5 dkg puha Rama

  • A díszítéshez

    fodros petrezselyemlevél
    lila hagymakarikák
    pirított bacon kockák


Elkészítés

A vizet a Ramával, a cukorral és a sóval felforraljuk. Belekeverjük a lisztet és folyamatosan keverjük a tűzhelyen, amíg a tésztaalap szürkés színű nem lesz és el nem válik az edény falától. Ekkor levesszük a tűzről, és kézi mixerrel egyesével belekeverjük a tojásokat. A tésztát nyomózsákba téve, csillagcsővel, vagy kanállal, enyhén olajos, lisztes tepsibe kerek 2,5-3 cm átmérőjű halmokat formázunk. Előmelegített sütőben 230 °C-on sütjük 10 percig, majd miután megnőttek a fánkok, a sütőt 180 °C-ra állítjuk és zsemleszínűre sütjük őket. A körözöttet összekeverjük a Ramával, majd a kihűlt fánkokba töltjük. A képen látható módon díszítjük. A körözött készítése: 25 dkg túró és egy fél fej vöröshagyma, tisztítva, apró kockára vágva. Ízlés szerint só, pirospaprika, őrölt bors, majd egy evőkanál tejfölt is hozzákeverünk és az egészet jól elkeverjük. Miután egyenletes színt kaptunk, elkészült a körözött.

Mogyorós ostyakosárkák:


Hozzávalók

  • 4 gombóc Carte d'Or Csokoládé jégkrém (200ml)
    75g puha Rama
    100g kristálycukor
    25g méz
    75g finomliszt
    75g aprított mogyoró
    2 teáskanál aprított mogyoró a díszítéshez


Elkészítés

1.Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra és kapcsoljuk be a légkeveréses funkciót (gázsütőn 4-es fokozat).

2.Tegyük a margarint, a cukrot és a mézet egy kisebb egy serpenyőbe, majd alacsony fokozaton melegítsük össze őket, amíg a margarin folyóssá nem olvad. Ezután forraljuk fel a keveréket, majd fokozatosan, állandó keverés mellett adjuk hozzá a lisztet.

3.Keverjük el alaposan a hozzávalókat és főzzük még egy percig. Miután a serpenyőt lehúztuk a tűzről szórjuk az apróra vágott mogyorót a keverékhez.

4.Készítsünk elő két sütőpapírral kibélelt nagyobb tepsit.

5.Helyezzünk a tepsikre egymástól 10 cm-re teáskanálnyi halmokat a masszából. Süssük aranybarnára az ostyákat 6 perc alatt.

 

6.Vegyük ki a tepsiket a sütőből és hagyjuk 2-3 percig hűlni az ostyákat, majd formázzunk belőlük kosárkákat egy sodrófa vagy minimuffin formák segítségével. Formázás után hagyjuk teljesen kihűlni a kosárkákat.

7.Tegyünk egy-egy gombóc Carte d'Or Csokoládés jégkrémet az összes kosárkába.

8.A fagyit díszítsük apróra vágott mogyoróval, majd azonnal tálaljuk.

Kelt ostoros rétes:

Hozzávalók

  • A tésztához

    60 dkg finomliszt, a fele rétesliszt, vagy Graham-liszt is lehet
    3 tojássárgája
    7 dkg olvasztott, de nem meleg Rama
    3 evőkanál (6 dkg) kristálycukor
    4 dl langyos tej
    5 dkg morzsolt élesztő
    1 mokkáskanál só

  • A töltelékhez

    25 dkg Rama
    20 dkg kristálycukor, valódi barna cukor is lehet
    3 evőkanál keserű kakaópor

  • A nyújtáshoz

    2-3 evőkanál finomliszt

  • A tetejére

    1 tojás

  • A tepsi kikenéséhez

    2-3 dkg Rama


Elkészítés

A tésztához valókat egy nagy tálban 7-8 perc alatt jól bedagasztjuk. Az élesztőt sem kell felfuttatni, elég csak belemorzsolni. Akkor jó, ha az edény falától elválik. Letakarva, meleg helyen 50 perc alatt a duplájára kelesztjük. Ezt az időt kihasználjuk és elkészítjük a tölteléket: a Ramát a cukorral krémes állagúvá keverjük, (nem fontos, hogy elolvadjon benne a cukor), majd hozzáadjuk a kakaóport is. A tésztát enyhén meglisztezett gyúrólapra borítjuk és hat egyforma részre osztjuk. Ezeket egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, a kakaós krémmel megkenjük, ezt megnedvesített késsel a legkönnyebb. Azután mindkét rövidebbik oldalát ujjnyi szélességben befelé ráhajtjuk, majd a tésztát, lehetőleg minél több csavarással felhengergetjük és hármas copffonással összefonjuk. Az így kapott két "kalácsot" egy kb. 30x20 cm-es Ramával kikent, magas falú tepsibe fektetjük. Akkor jó, ha a tészta a tepsi oldalához ér, így csak felfelé növekedhet, nem fekszik el. 10-15 percnyi pihentetés után felvert tojással megkenjük, majd előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (180°C; légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 35 percig sütjük.

Tippek

Kakaó helyett fahéjjal, dióval, vagy mákkal is készíthetjük.

Gyümölcskosár:

Hozzávalók

  • A töltelékhez

    40 dkg friss kerti vagy erdei gyümölcs (eper, málna, stb.)
    3 dl tejszín
    10 dkg szeletelt mandula
    10 dkg sárgabaracklekvár

  • A tésztához

    reszelt citromhéj
    1 evőkanál tejföl
    5 dkg finomra őrölt kókuszreszelék
    1 db tojás
    10 dkg kristálycukor
    25 dkg liszt
    10 dkg Rama


Elkészítés

A lisztet, a kókuszreszeléket, a Ramát, a tojást, a tejfölt, a rumot és a citromhéjat összekeverjük és sima tésztává gyúrjuk, majd rövid időre hideg helyre tesszük. A tortaformácskákat kikenjük Ramával, vékonyan kibéleljük tésztával, a forma alját megszurkáljuk, majd egy kis időre ismét hidegre tesszük. Ezután a formákat forró sütőben 10-15 percig sütjük 180 °C fokon, amíg aranysárga színűek nem lesznek. A kész tésztakosarakat kivesszük a formából és megvárjuk, amíg kihűlnek. A belsejüket megkenjük sárgabaracklekvárral, megtöltjük felvert tejszínhabbal és gyümölcsdarabokkal, végül szeletelt mandulával díszítjük. A megsütött tésztaformák zárt dobozban több hétig is elállnak. Csak közvetlenül tálalás előtt töltjük őket meg tejszínhabbal és gyümölccsel.







Weblap látogatottság számláló:

Mai: 9
Tegnapi: 4
Heti: 26
Havi: 84
Össz.: 14 311

Látogatottság növelés
Oldal: Receptek~
You Dreams ♥ - © 2008 - 2024 - youdreams.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »